АМЕУ приєдналась до Координаційної ради з виробничо-логістичних питань

EI2Українські логістична та виробнича сфери знаходяться у скрутному становищі. Для обговорення та координації спільних дій, вироблення пропозицій для уряду з окреслених питань, створення найкоротшого шляху від виробника до споживача продукції, Асоціація експортерів і імпортерів «ЗЕД» та Українська асоціація бізнесу і торгівлі (UBTA) проводить діяльність Координаційної ради з виробничо-логістичних питань, яка має в своєму складі тепер вже 7 потужних профільних бізнес-асоціацій.

Ми раді вітати Асоціацію міжнародних експедиторів України (АМЕУ), яка приєдналась до Координаційної ради. АМЕУ анонсувала своє приєднання до меморандуму 3 червня під час засідання членів Ради в офісі Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП). Документ про співпрацю асоціацій було офіційно підписано 4 червня в Одесі.

Підписантом зі сторони АМЕУ виступив Андрій Скідан, Генеральний директор АМЕУ, UBTA представляв Дмитро Лось, Голова правління Асоціації.

Віктор Берестенко, президент АМЕУ, на засіданні Ради у своєму вступному слові наголосив на важливості спільних дій членів Ради щодо вирішення проблем, які постають перед українським бізнесом: «Хочу звернутись до всіх підписантів Меморандуму та заявити, що наша діяльність не буде носити рекомендаційний характер, але буде приносити чіткі результати. Це дозволить нам зменшити навантаження на бізнес та підвищити конкурентну здатність нашої країни».

EI2Сергій Свистіль, Голова Координаційної ради UBTA привітав АМЕУ у своїх лавах та висловив впевненість у зростанні потенціалу даного формату співробітництва. Він розраховує на ефективну співпрацю з усіма учасниками процесу та вважає, що АМЕУ зможе зробити колосальний внесок у процес подолання проблем із нестачею дозволів європейських держав на міжнародні автотранспортні перевезення та посприяє визнанню авторизованих експортерів.

Довідка:

АМЕУ – це національна асоціація Міжнародної федерації експедиторських асоціацій (FIATA). Метою їх діяльності є координація зусиль експедиторів України для вирішення проблем їх професійної діяльності, які представляють загальний інтерес. Організація нараховує 158 транспортно-експедиторських організацій всіх форм власності.