Зустріч із заступником Посла Республіки Казахстан в Україні.

zed kaz amasador12.06.2020 відбулась зустріч із заступником Посла Казахстану в Україні паном Арнуром Танбаєм.

 На зустрічі обговорили питання щодо співробітництва українських та казахстанських компаній. Питання збільшення товарообігу є актуальним для обох країн.

Згідно зі статистичною інформацією Посольства України в Казахстані за 2019 р. обсяги торгівлі товарами склали 817,1 млн дол. США і зменшилися порівняно з 2018 р. на 2,3%, при цьому експорт товарів з України до РК склав 367,1 млн дол. США і зменшився порівняно з 2018 р. на 2,5%, імпорт товарів з Казахстану в Україну склав 450 млн. дол. США і зменшився порівняно з 2018 р. на 2,3%. Від’ємне сальдо для України за цей період склало 82,9 млн дол. США. та зменшилось відносно 2018 р. на 0,8%.

Збільшити товарообіг з Казахстаном в декілька разів - реально, але для цього потрібна підтримка з боку державних представників та бізнесу. Для Асоціації «ЗЕД» бізнес з компаніями з Казахстану завжди був серед пріоритетних завдань.

Серед поточних завдань обговорили проведення наприкінці червня спільного з казахстанською стороною вебінару з питань сертифікації відповідності товарів, що можуть бути поставлені до Казахстану, а також логістичні питання, по яким відбулися позитивні зрушення.